1. Administratorem danych osobowych Usługobiorców jest Usługodawca: Fraikin Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Taśmowej 7, (02-677).
  2. Przetwarzanie danych osobowych odbywa się na zasadach określonych w Ustawie z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2016 poz. 922 z zm.), Ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. 2002 nr 144 poz. 1204 z zm.) oraz postanowieniach niniejszego regulaminu.
  3. Usługodawca świadczy usługi drogą elektroniczną w formie formularzy umożliwiających wprowadzenia danych, w tym danych osobowych. Udostępnienie danych osobowych ma charakter dobrowolny, a ich przetwarzanie następuje w celu prowadzenia działań marketingowych własnych produktów i usług jak i świadczenia własnych produktów i usług.
  4. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych w przypadku, skorzystania z usług świadczonych drogą elektroniczną przez Usługodawcę jest Art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ochronie danych osobowych, w przypadku wymiany korespondencji drogą elektroniczną jest Art. 23 ust. 1 pkt 3 ustawy o ochronie danych osobowych.
  5. Przetwarzanie danych osobowych Usługobiorców oraz wprowadzonych przez nich danych osobowych może dotyczyć:
    1. Adresów e-mail,
    2. Imion i Nazwisk,
    3. Miejsca pracy,
    4. Załączników do wiadomości,
    5. Numeru telefonu.
  6. Usługobiorca obowiązany jest do korzystania ze strony internetowej Usługodawcy w sposób zgodny z prawem z poszanowaniem dóbr osobistych oraz praw autorskich i własności intelektualnej Usługodawcy oraz osób trzecich.
  7. Usługobiorca zobowiązany jest do przestrzegania zakazu nadużywania środków komunikacji elektronicznej oraz nie dostarczania przez lub do systemów teleinformatycznych Usługodawcy następujących treści:
    1. powodujących zachwianie pracy lub przeciążenie systemów teleinformatycznych Usługodawcy lub innych podmiotów biorących bezpośredni lub pośredni udział w świadczeniu usług drogą elektroniczną,
    2. naruszają dobra osób trzecich, ogólnie przyjęte normy społeczne lub są niezgodne z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa.
  8. Usługodawca zastrzega sobie prawo do prowadzenia prac konserwacyjnych systemu teleinformatycznego, mogących powodować utrudnienia lub uniemożliwienie Usługobiorcom korzystania z usług.
  9. W przypadkach szczególnych mających wpływ na bezpieczeństwo lub stabilność systemu teleinformatycznego, Usługodawca ma prawo do czasowego zaprzestania lub ograniczenia świadczenia usług, bez wcześniejszego powiadomienia i przeprowadzenia prac konserwacyjnych mających na celu przywrócenie bezpieczeństwa i stabilności systemu teleinformatycznego.
  10. Usługodawca zapewnia Usługobiorcom iż podane przez nich dane osobowe zostaną przez Usługodawcę zachowane w tajemnicy która obejmuje informacje przekazywane w publicznej sieci Internet, a dotyczące i wprowadzone przez Usługobiorców tylko w obrębie systemu teleinformatycznego Usługodawcy i tylko w przypadku, w którym informacje te nie są publicznie dostępne lub ich ujawnienie nie jest niezbędne dla prawidłowego świadczenia usługi, której dotyczą. Informacje przekazywane przez Usługobiorców mogą zostać ujawnione jedynie za uprzednią zgodą Usługobiorcy lub w przypadku gdy obowiązek taki wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  11. Usługodawca rozpatruje reklamacje w terminie 14 dni, licząc od dnia jej wniesienia. Jeśli reklamacja w tym czasie nie może zostać rozpatrzona, Usługodawca w tym terminie powiadamia reklamującego na piśmie o przyczynach opóźnienia i przewidywanym terminie rozpatrzenia reklamacji.
  12. Usługobiorca obowiązany jest do wprowadzania danych zgodnych ze stanem faktycznym.
  13. Reklamacje związane ze świadczeniem Usług Elektronicznych przez Usługodawcę można składać pisemnie na adres Usługodawcy lub w formie elektronicznej za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: reklamacje@fraikin.com Zaleca się podanie przez Usługobiorcę w opisie reklamacji: informacji i okoliczności dotyczących przedmiotu reklamacji, w szczególności rodzaju i daty wystąpienia nieprawidłowości; żądania Usługobiorcy oraz danych kontaktowych składającego reklamacji.
  14. Ustosunkowanie się do reklamacji przez Usługodawcę następuje niezwłocznie, nie później niż w terminie 14 dni kalendarzowych od dnia jej złożenia.
  15. Usługobiorcom przysługuje prawo:
  16. dostępu do swoich danych osobowych udostępnionych, prawo dokonywania uzupełnienia, korekt oraz aktualizacji treści danych w drodze komunikacji elektronicznej z administratorem danych,
  17. żądania czasowego lub stałego wstrzymania przetwarzania danych osobowych lub ich usunięcia, o ile okazałyby się one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zebrane z naruszeniem przepisów prawa,
  18. sprzeciwu wobec przetwarzania ich danych osobowych – w przypadkach przewidzianych przepisami prawa – oraz prawo żądania ich usunięcia, gdy staną się one zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane.
  19. W celu realizacji punktów 15 należy skontaktować się z administratorem danych, czyli Fraikin Polska sp. z o.o.
  20. Po zakończeniu korzystania przez Usługobiorcę z usług świadczonych przez Usługodawcę, na skutek wypowiedzenia, odmowy akceptacji zmian regulaminu, dane osobowe Usługobiorcy mogą być przetwarzane w zakresie koniecznym do realizacji następujących celów:
  21. dochodzenia odpowiedzialności w związku z naruszeniem przez użytkownika przepisów prawa oraz regulaminu,
  22. stwierdzenia, czy korzystanie przez użytkownika z usług było zgodne z regulaminem oraz przepisami prawa,
  23. Niniejsza polityka prywatności i regulamin ŚUDE w chodzą w życie z dniem publikacji.

Aktualności

18.05.2018

Akademia Fleet Managera

10 maja 2018 roku odbyła się pierwsza Akademia Fleet Managera zorganizowana wspólnie przez Stowarzyszenie Kierowników Flot Samochodowych i Fraikin Polska. Podczas wykładów, zgromadziliśmy ponad 90 „studentów” ściśle związanych z zarządzaniem…

07.05.2018

Connection Days – 800 osób na…

Podczas pierwszej edycji wydarzenia Connection Days: Grupa FRAIKIN zgromadziła ponad 800 osób na torze wyścigowym Linas-Montlhéry! W programie: dyskusje i wykłady na temat innowacji w branży motoryzacyjnej oraz jazdy testowe…

27.04.2018

Nowy FRAIKIN!

Grupa FRAIKIN, europejski lider wynajmu długoterminowego pojazdów użytkowych i przemysłowych, ogłosił w dniu dzisiejszym finalizację przejęcia spółki holdingowej FTI przez konsorcjum Alcentra i Värde Partners. Wczoraj odbyło się pierwsze zebranie…

06.04.2018

Newsletter Fraikin 1/2018

Za nami pierwszy kwartał, czas na Newsletter! Zaczynamy podsumowaniem, podsumowaniem 2017 roku. Był to rok sukcesów i wielu ważnych wydarzeń w naszej Grupie. Nowe kontrakty, targi Fleet Market, kolejni pracownicy,…

05.04.2018

ColdChain Poland – targi logistyki w…

W dniach 10 – 12 kwietnia, w EXPO XXI przy ul. Prądzyńskiego w Warszawie odbędą się targi ColdChain. Jest to już drugie spotkanie organizowane z myślą o profesjonalistach w dziedzinie…

27.03.2018

Mobilne muzeum Tour de Pologne już…

Mobilne muzeum Tour de Pologne zostało uroczyście otwarte w sobotę na stadionie PGE Narodowy, podczas trwających tam targów Bike Expo. Wstęgę przecięli Dyrektor Generalny Tour de Pologne Czesław Lang, Prezes…

13.03.2018

Związek Polskiego Leasingu – Grupa Robocza…

Fraikin zajmuje ważne miejsce w Związku Polskiego Leasingu. Od wielu lat stanowisko Wiceprzewodniczącego Komitetu Wykonawczego zajmuje Dyrektor Generalny Fraikin Polska – Artur Nowicki. Ważne miejsce w nowej strategii Związku Polskiego…

13.03.2018

Pracodawcy Rzeczpospolitej Polskiej – a wśród…

Fraikin rozpoczęło swoją działalność w Polsce w 2006 roku. Na samym początku organizację rozwijało zaledwie kilkunastu pracowników, zajmujących strategiczne stanowiska niezbędne do funkcjonowania spółki. Zaangażowanie i ciężka praca całego zespołu…

13.03.2018

Stowarzyszenie Kierowników Flot Samochodowych

Stowarzyszenie Kierowników Flot Samochodowych zostało utworzone w 2005 roku w celu kształtowania i wpływania na branżę flotową poprzez propagowanie wiedzy o zarządzaniu pojazdami. SKFS jest najważniejszym organem zrzeszającym osoby zarządzające…

09.03.2018

Fraikin członkiem Stowarzyszenia Eksporterów Polskich

Jako polskie przedsiębiorstwo, Fraikin Polska od zawsze wpiera rodzime inicjatywy. Oprócz aktywnej działalności na rzecz Stowarzyszenia Kierowników Flot Samochodowych oraz Francusko – Polskiej Izby Gospodarczej, w lutym 2018 roku zgłosiliśmy…

01.03.2018

Kolejny rok wyzwań przed Fraikin

Historia Fraikin w Polsce sięga 2006 roku i kilkudziesięciu kontraktów w pierwszych miesiącach działalności. Dziś jesteśmy dojrzałym przedsiębiorstwem, które rozwijało i reorientowało się przez 12 lat w wymagających warunkach polskiej…

01.03.2018

Fleet Derby 2018 – Fraikin

Fleet Derby 2018 powraca w 7. odsłonie. Internauci oraz czytelnicy Magazynu Fleet po raz kolejny mają szansę wybrać najlepszych w kategoriach: produktów i usług dedykowanych dla branży flotowej, osobowości flotowych,…