1. Administratorem danych osobowych Usługobiorców jest Usługodawca: Fraikin Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Taśmowej 7, (02-677).
  2. Przetwarzanie danych osobowych odbywa się na zasadach określonych w Ustawie z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2016 poz. 922 z zm.), Ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. 2002 nr 144 poz. 1204 z zm.) oraz postanowieniach niniejszego regulaminu.
  3. Usługodawca świadczy usługi drogą elektroniczną w formie formularzy umożliwiających wprowadzenia danych, w tym danych osobowych. Udostępnienie danych osobowych ma charakter dobrowolny, a ich przetwarzanie następuje w celu prowadzenia działań marketingowych własnych produktów i usług jak i świadczenia własnych produktów i usług.
  4. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych w przypadku, skorzystania z usług świadczonych drogą elektroniczną przez Usługodawcę jest Art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ochronie danych osobowych, w przypadku wymiany korespondencji drogą elektroniczną jest Art. 23 ust. 1 pkt 3 ustawy o ochronie danych osobowych.
  5. Przetwarzanie danych osobowych Usługobiorców oraz wprowadzonych przez nich danych osobowych może dotyczyć:
    1. Adresów e-mail,
    2. Imion i Nazwisk,
    3. Miejsca pracy,
    4. Załączników do wiadomości,
    5. Numeru telefonu.
  6. Usługobiorca obowiązany jest do korzystania ze strony internetowej Usługodawcy w sposób zgodny z prawem z poszanowaniem dóbr osobistych oraz praw autorskich i własności intelektualnej Usługodawcy oraz osób trzecich.
  7. Usługobiorca zobowiązany jest do przestrzegania zakazu nadużywania środków komunikacji elektronicznej oraz nie dostarczania przez lub do systemów teleinformatycznych Usługodawcy następujących treści:
    1. powodujących zachwianie pracy lub przeciążenie systemów teleinformatycznych Usługodawcy lub innych podmiotów biorących bezpośredni lub pośredni udział w świadczeniu usług drogą elektroniczną,
    2. naruszają dobra osób trzecich, ogólnie przyjęte normy społeczne lub są niezgodne z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa.
  8. Usługodawca zastrzega sobie prawo do prowadzenia prac konserwacyjnych systemu teleinformatycznego, mogących powodować utrudnienia lub uniemożliwienie Usługobiorcom korzystania z usług.
  9. W przypadkach szczególnych mających wpływ na bezpieczeństwo lub stabilność systemu teleinformatycznego, Usługodawca ma prawo do czasowego zaprzestania lub ograniczenia świadczenia usług, bez wcześniejszego powiadomienia i przeprowadzenia prac konserwacyjnych mających na celu przywrócenie bezpieczeństwa i stabilności systemu teleinformatycznego.
  10. Usługodawca zapewnia Usługobiorcom iż podane przez nich dane osobowe zostaną przez Usługodawcę zachowane w tajemnicy która obejmuje informacje przekazywane w publicznej sieci Internet, a dotyczące i wprowadzone przez Usługobiorców tylko w obrębie systemu teleinformatycznego Usługodawcy i tylko w przypadku, w którym informacje te nie są publicznie dostępne lub ich ujawnienie nie jest niezbędne dla prawidłowego świadczenia usługi, której dotyczą. Informacje przekazywane przez Usługobiorców mogą zostać ujawnione jedynie za uprzednią zgodą Usługobiorcy lub w przypadku gdy obowiązek taki wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  11. Usługodawca rozpatruje reklamacje w terminie 14 dni, licząc od dnia jej wniesienia. Jeśli reklamacja w tym czasie nie może zostać rozpatrzona, Usługodawca w tym terminie powiadamia reklamującego na piśmie o przyczynach opóźnienia i przewidywanym terminie rozpatrzenia reklamacji.
  12. Usługobiorca obowiązany jest do wprowadzania danych zgodnych ze stanem faktycznym.
  13. Reklamacje związane ze świadczeniem Usług Elektronicznych przez Usługodawcę można składać pisemnie na adres Usługodawcy lub w formie elektronicznej za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: reklamacje@fraikin.com Zaleca się podanie przez Usługobiorcę w opisie reklamacji: informacji i okoliczności dotyczących przedmiotu reklamacji, w szczególności rodzaju i daty wystąpienia nieprawidłowości; żądania Usługobiorcy oraz danych kontaktowych składającego reklamacji.
  14. Ustosunkowanie się do reklamacji przez Usługodawcę następuje niezwłocznie, nie później niż w terminie 14 dni kalendarzowych od dnia jej złożenia.
  15. Usługobiorcom przysługuje prawo:
  16. dostępu do swoich danych osobowych udostępnionych, prawo dokonywania uzupełnienia, korekt oraz aktualizacji treści danych w drodze komunikacji elektronicznej z administratorem danych,
  17. żądania czasowego lub stałego wstrzymania przetwarzania danych osobowych lub ich usunięcia, o ile okazałyby się one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zebrane z naruszeniem przepisów prawa,
  18. sprzeciwu wobec przetwarzania ich danych osobowych – w przypadkach przewidzianych przepisami prawa – oraz prawo żądania ich usunięcia, gdy staną się one zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane.
  19. W celu realizacji punktów 15 należy skontaktować się z administratorem danych, czyli Fraikin Polska sp. z o.o.
  20. Po zakończeniu korzystania przez Usługobiorcę z usług świadczonych przez Usługodawcę, na skutek wypowiedzenia, odmowy akceptacji zmian regulaminu, dane osobowe Usługobiorcy mogą być przetwarzane w zakresie koniecznym do realizacji następujących celów:
  21. dochodzenia odpowiedzialności w związku z naruszeniem przez użytkownika przepisów prawa oraz regulaminu,
  22. stwierdzenia, czy korzystanie przez użytkownika z usług było zgodne z regulaminem oraz przepisami prawa,
  23. Niniejsza polityka prywatności i regulamin ŚUDE w chodzą w życie z dniem publikacji.

Aktualności

11.12.2018

EURO NET i Fraikin przewożą razem

Wspieramy e-commerce – to jedno z głównych założeń rozwoju naszego biznesu. Oprócz powiększana swojej floty i rozkręcania własnego biznesu, staramy się aby nasi klienci rozwijali się razem z nami. Skutkuje…

06.12.2018

Mikołaje Fraikin

Święta, to magiczny czas, który potrafi poruszyć nawet najbardziej twardą sztukę! Wobec tego my, pracownicy Fraikin postanowiliśmy zjednoczyć się w silną drużynę i wspólnie obdarować dzieci z domów dziecka. Święta…

30.11.2018

Mid-term rent – uzupełnienie podstawowej floty…

Wynajem pojazdów w każdym terminie, to alternatywa dla standardowego leasingu operacyjnego. Wyraźną przewagą Wynajmu Średnioterminowego (eng. Mid-term rent), jest fakt że pojazdy na podstawie takiego kontraktu można użytkować już od…

28.11.2018

Fraikin Polska na targach flotowych Fleet…

Po raz drugi rok z rzędu mieliśmy przyjemność zaprezentować naszą ofertę podczas największego w Polsce wydarzenia flotowego jakim niepodważalnie jest Fleet Market. Tym razem targi odbyły się na historycznym terenie…

15.11.2018

Elektromobilność = ogromne zmiany w motoryzacji

Świadomość w zakresie ochrony środowiska wzrasta w zawrotnym tempie, jest to bardzo ważna informacja dla świata motoryzacji, który jest jednym z przemysłów najbardziej wpływających na otaczający nas świat. Coraz częściej…

07.11.2018

Co ma Fraikin do recyklingu?

Fraikin Polska oferuje wynajem pojazdów, które odpowiadają potrzebom wszystkich klientów, nawet tych rozwijających się w najcięższych branżach przemysłowych. Rozwój odpowiedzialnej postawy ekologicznej przedsiębiorstwa jest bardzo ważny dla całej Grupy Fraikin,…

29.10.2018

Czerwona flota rośnie w siłę

24 października 2018 roku w siedzibie dealera Mercedes Benz Sobiesław Zasada, na ręce właściciela firmy Kawczyński Logistic przekazaliśmy 20 sztuk nowych ciągników siodłowych Mercedes Benz 18.45. Konfiguracja pojazdów dostosowana została…

24.10.2018

Fleet Market 2018

W zeszłym roku po raz pierwszy mieliśmy okazję współtworzyć targi Fleet Market, jako jeden z ok. 100 wystawców, spotkaliśmy się tam z wieloma partnerami biznesowymi oraz klientami. Jest to jedno…

09.10.2018

Od 1 października nie wozimy dowodu…

Od 1 października obowiązuje ważna zmiana dotycząca wszystkich kierowców. Po drogach można poruszać się bez dowodu rejestracyjnego. W domu będzie można zostawić też polisę OC. W przypadku kontroli drogowej, kierowcy…

05.10.2018

Chłodzenie nie tylko latem

Kiedy pomyślimy – chłodnie, w naszej wyobraźni maluje się słoneczne lato i zimne parujące od ciepła lody. Tak pomyśli większość z nas, należy jednak pamiętać jednak, że pojazdy wyposażone w…

28.09.2018

Warszawska 45 – nowy oddział w…

Otworzyliśmy kolejne biuro handlowe w Poznaniu. Ogromną popularnością wśród naszych klientów, oprócz wynajmu długoterminowego, cieszą się wynajem krótko i średnioterminowy. Ta usługa pozwala na użytkowanie pojazdów od 1 dnia do…

26.09.2018

Fleet Managment – skoncentruj się na…

Fraikin, lider w zakresie wynajmu pojazdów nieustannie odpowiada na potrzeby swoich klientów. Wieloletnie doświadczenie w zakresie optymalizacji flot umożliwiło nam oferowanie elastycznych warunków umów dla firm dystrybucyjnych, produkcyjnych, przewozowych i…