1. Administratorem danych osobowych Usługobiorców jest Usługodawca: Fraikin Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Taśmowej 7, (02-677).
  2. Przetwarzanie danych osobowych odbywa się na zasadach określonych w Ustawie z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2016 poz. 922 z zm.), Ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. 2002 nr 144 poz. 1204 z zm.) oraz postanowieniach niniejszego regulaminu.
  3. Usługodawca świadczy usługi drogą elektroniczną w formie formularzy umożliwiających wprowadzenia danych, w tym danych osobowych. Udostępnienie danych osobowych ma charakter dobrowolny, a ich przetwarzanie następuje w celu prowadzenia działań marketingowych własnych produktów i usług jak i świadczenia własnych produktów i usług.
  4. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych w przypadku, skorzystania z usług świadczonych drogą elektroniczną przez Usługodawcę jest Art. 23 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ochronie danych osobowych, w przypadku wymiany korespondencji drogą elektroniczną jest Art. 23 ust. 1 pkt 3 ustawy o ochronie danych osobowych.
  5. Przetwarzanie danych osobowych Usługobiorców oraz wprowadzonych przez nich danych osobowych może dotyczyć:
    1. Adresów e-mail,
    2. Imion i Nazwisk,
    3. Miejsca pracy,
    4. Załączników do wiadomości,
    5. Numeru telefonu.
  6. Usługobiorca obowiązany jest do korzystania ze strony internetowej Usługodawcy w sposób zgodny z prawem z poszanowaniem dóbr osobistych oraz praw autorskich i własności intelektualnej Usługodawcy oraz osób trzecich.
  7. Usługobiorca zobowiązany jest do przestrzegania zakazu nadużywania środków komunikacji elektronicznej oraz nie dostarczania przez lub do systemów teleinformatycznych Usługodawcy następujących treści:
    1. powodujących zachwianie pracy lub przeciążenie systemów teleinformatycznych Usługodawcy lub innych podmiotów biorących bezpośredni lub pośredni udział w świadczeniu usług drogą elektroniczną,
    2. naruszają dobra osób trzecich, ogólnie przyjęte normy społeczne lub są niezgodne z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa.
  8. Usługodawca zastrzega sobie prawo do prowadzenia prac konserwacyjnych systemu teleinformatycznego, mogących powodować utrudnienia lub uniemożliwienie Usługobiorcom korzystania z usług.
  9. W przypadkach szczególnych mających wpływ na bezpieczeństwo lub stabilność systemu teleinformatycznego, Usługodawca ma prawo do czasowego zaprzestania lub ograniczenia świadczenia usług, bez wcześniejszego powiadomienia i przeprowadzenia prac konserwacyjnych mających na celu przywrócenie bezpieczeństwa i stabilności systemu teleinformatycznego.
  10. Usługodawca zapewnia Usługobiorcom iż podane przez nich dane osobowe zostaną przez Usługodawcę zachowane w tajemnicy która obejmuje informacje przekazywane w publicznej sieci Internet, a dotyczące i wprowadzone przez Usługobiorców tylko w obrębie systemu teleinformatycznego Usługodawcy i tylko w przypadku, w którym informacje te nie są publicznie dostępne lub ich ujawnienie nie jest niezbędne dla prawidłowego świadczenia usługi, której dotyczą. Informacje przekazywane przez Usługobiorców mogą zostać ujawnione jedynie za uprzednią zgodą Usługobiorcy lub w przypadku gdy obowiązek taki wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  11. Usługodawca rozpatruje reklamacje w terminie 14 dni, licząc od dnia jej wniesienia. Jeśli reklamacja w tym czasie nie może zostać rozpatrzona, Usługodawca w tym terminie powiadamia reklamującego na piśmie o przyczynach opóźnienia i przewidywanym terminie rozpatrzenia reklamacji.
  12. Usługobiorca obowiązany jest do wprowadzania danych zgodnych ze stanem faktycznym.
  13. Reklamacje związane ze świadczeniem Usług Elektronicznych przez Usługodawcę można składać pisemnie na adres Usługodawcy lub w formie elektronicznej za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: reklamacje@fraikin.com Zaleca się podanie przez Usługobiorcę w opisie reklamacji: informacji i okoliczności dotyczących przedmiotu reklamacji, w szczególności rodzaju i daty wystąpienia nieprawidłowości; żądania Usługobiorcy oraz danych kontaktowych składającego reklamacji.
  14. Ustosunkowanie się do reklamacji przez Usługodawcę następuje niezwłocznie, nie później niż w terminie 14 dni kalendarzowych od dnia jej złożenia.
  15. Usługobiorcom przysługuje prawo:
  16. dostępu do swoich danych osobowych udostępnionych, prawo dokonywania uzupełnienia, korekt oraz aktualizacji treści danych w drodze komunikacji elektronicznej z administratorem danych,
  17. żądania czasowego lub stałego wstrzymania przetwarzania danych osobowych lub ich usunięcia, o ile okazałyby się one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zebrane z naruszeniem przepisów prawa,
  18. sprzeciwu wobec przetwarzania ich danych osobowych – w przypadkach przewidzianych przepisami prawa – oraz prawo żądania ich usunięcia, gdy staną się one zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane.
  19. W celu realizacji punktów 15 należy skontaktować się z administratorem danych, czyli Fraikin Polska sp. z o.o.
  20. Po zakończeniu korzystania przez Usługobiorcę z usług świadczonych przez Usługodawcę, na skutek wypowiedzenia, odmowy akceptacji zmian regulaminu, dane osobowe Usługobiorcy mogą być przetwarzane w zakresie koniecznym do realizacji następujących celów:
  21. dochodzenia odpowiedzialności w związku z naruszeniem przez użytkownika przepisów prawa oraz regulaminu,
  22. stwierdzenia, czy korzystanie przez użytkownika z usług było zgodne z regulaminem oraz przepisami prawa,
  23. Niniejsza polityka prywatności i regulamin ŚUDE w chodzą w życie z dniem publikacji.

Aktualności

19.04.2019

Wesołych Świąt!

Wspaniałego czasu w gronie najbliższych, pogody ducha oraz wesołych Świąt Wielkanocnych życzy Fraikin Polska.

28.03.2019

Już czas na wymianę opon –…

Wielu z nas nie zdaje sobie sprawy jak dużo w naszych samochodach zależy właśnie od opon. Źle dobrane ogumienie powoduje wyższe spalanie, pogarsza się jakość kierowania oraz zmniejsza się sterowność…

22.02.2019

Witamy w erze MSSF 16

Nowy Międzynarodowy Standard Sprawozdawczości Finansowej nr 16 (MSSF16) obowiązujący od 1 stycznia 2019 roku dotyczy zmian w leasingu i obowiązuje każdą międzynarodową spółkę, która korzysta z aktywów w oparciu o…

14.02.2019

Wynajem pojazdów na kilka dni

Nie kupuj – wynajmuj; coraz częściej słychać to zdanie wśród znajomych przedsiębiorców. Dużo firm preferuje taki model optymalizacji floty. Dla niektórych jest to uzupełnienie podstawowego taboru, a dla innych to…

01.02.2019

Dlaczego wynajmujemy pojazdy?

Wynajem pojazdów, odpowiednik leasingu operacyjnego, cieszy się ogromną popularnością  wśród przedsiębiorców. Ta usługa skierowana jest do firm, które wykorzystują pojazdy w swojej codziennej działalności. Wynajem dzieli się na klika etapów,…

28.01.2019

Wynajem – to się opłaca!

Wynajem długoterminowy jest usługą, która na określonych umową warunkach i wynagrodzeniu, przekazuje najemcy do użytkowania pojazd, a wszystkie wydatki związane z utrzymaniem przenosi na Fraikin Polska Sp. z o.o. Flota…

15.01.2019

Nowy Dyrektor Generalny Fraikin Polska –…

Sylwetka Dyrektora Generalnego Absolwent SGH o kierunku zarządzanie, MBA na Canadian Executive MBA, Program AMP IESE – University of Navarra Barcelona. Michał Iwanek zaczynał jako handlowiec w branży opakowań, gdzie…

07.01.2019

Wynajem długoterminowy pojazdów ciężarowych

  Współczesne modele finansowania oferują wiele możliwości dla przedsiębiorców. Nabywanie pojazdów za gotówkę, bądź kredytowanie zakupu nie są już korzystnymi rozwiązaniami.  Inwestycja w wynajem pojazdów i wykorzystywanie przy tym usługi…

19.12.2018

Postanowiliśmy pomóc – Mikołaje Fraikin

Każdy z nas może być Mikołajem, nie potrzeba do tego brody ani magicznych sań, wystarczy zapał i zgrany zespół. Mieliśmy okazję przekonać się o tym podczas tegorocznej akcji pod hasłem…

11.12.2018

EURO NET i Fraikin przewożą razem

Wspieramy e-commerce – to jedno z głównych założeń rozwoju naszego biznesu. Oprócz powiększana swojej floty i rozkręcania własnego biznesu, staramy się aby nasi klienci rozwijali się razem z nami. Skutkuje…

06.12.2018

Mikołaje Fraikin

Święta, to magiczny czas, który potrafi poruszyć nawet najbardziej twardą sztukę! Wobec tego my, pracownicy Fraikin postanowiliśmy zjednoczyć się w silną drużynę i wspólnie obdarować dzieci z domów dziecka. Święta…

30.11.2018

Mid-term rent – uzupełnienie podstawowej floty…

Wynajem pojazdów w każdym terminie, to alternatywa dla standardowego leasingu operacyjnego. Wyraźną przewagą Wynajmu Średnioterminowego (eng. Mid-term rent), jest fakt że pojazdy na podstawie takiego kontraktu można użytkować już od…